Известие

Collapse
No announcement yet.

Мокра Алфичка

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мокра Алфичка

Здравейте, колеги. Не съм писал от доста време във форума. Да сте живи и здрави всички. Сложих си PowerJet газов инжекцион наскоро и не можах да му се порадвам. Двигателя ми е след основен ремонт
    По темата: Вчера се стестнах доста, защото за 4години не беше ми се случвало. Намокрих колата и то май бая съм я намокрил. 150км. минаха след като карах на газ на магистралата Варна - Шумен, малко след отбивката за Нови Пазар тамън си казах, че остава още мъничко и изведнъж бам след голяма локва колата изгуби мощност и почна да работи на 2,3 цилиндъра. Стреснах се и отидох при газаджия, защото мислех, че проблема е в газовото( преди това нищо й нямаше на колата). Отворихме капака на мотора отгоре, изгасихме я и видяхме, че има вода при свещите, само 2 бяха сухи :О. Изкарахме водата от там, запалихме и същата работа. Изгасихме колата и я бутнахме отпред. Възможно ли е да ми се е намокрила дистрибуторнат капачка, защото колата пали.
    От къде е влязла водата при свещите? (Гарнитура?)
    Ако остава колата да изсъхне 2,3 дена дали ще се оправи?
    Възможно ли е да има вода при клапаните и да работи на 2,3 цилиндъра?
    Успокойте ме
    Alfa Romeo 147 1.8 Една сбъдната мечта!
    146 1.4 - Темпераментната друсалинда
    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Като за начало не карай колата на собствен ход, не я пали даже! Най-лошото е ако е "глътнала" вода вместо въздух! Получава се "воден удар" и много неприятни последствия.
    Колегите ще ме допълнят...
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Възможно ли е? Чуваше се много грубо тропане,тракане, чукане все едно на лагери. Какви са последствията? Основен ремонт?
      Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

В локва воден удар няма как да се получи......намокрил си инсталацията, релета, жици, свещи, бобини и прочее......по принцип не е хубаво да се кара докато не се подсуши.......но така или иначе каквото е трябвало да стане, вече е станало.....
        Продухай с компресор всичко, релетата най - вече, извади ги продухване и прочее.....
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Благодаря, ФЕРАРИСТ - твоето мнение е мнение.
          Значи с газаджийте продухахме водата от свещите, незнам как е влязла от гарнитура или какво но имаше. Ще трябва да сменя и термостат - това няма връзка, но окей ще изкарам всички релета и ще ги продухам, WD40 дали ще помогне?
          Благодаря, че ме успокой с водния удар.
          Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Не използвай WD за релетата!
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Добре! С компресор ще почистя релетата? Друго какво трябва да почистя?
              Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                В локва воден удар няма как да се получи...
                Защо да няма как?
                _______
                146 JTD - ex
                Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                  В локва воден удар няма как да се получи.....
                  Аз да не звуча много песимистично, но на приятел жена му миналата година с едно БМВ реши да мине през една по-дълбока локва и глътна водица здраво. Отиде на основен ремонт, но бе с дизел ако е от значение.

Comment

Ем на дизела няма какво да му се намокри, не е като при бензина.
                    Днес го дават времето да е слънчево... ще изчакам да я напече и да изсъхне хубаво и ще я запаля пък каквото сабя покаже. След тези пари, които вкарах в тази кола, ако е пак за ремонт - Алфа няма да си купя повече, само ще карам
                    "Кеф цена ИМА"
                    Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Първоначално публикувано от trustworthy Покажи съобщение
                      Защо да няма как?
                      Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                      Аз да не звуча много песимистично, но на приятел жена му миналата година с едно БМВ реши да мине през една по-дълбока локва и глътна водица здраво. Отиде на основен ремонт, но бе с дизел ако е от значение.
                      Човека каза магистрала, което предполага че е минал на скорост и надали локвата е била по дълбока от 4-5-6-7 см.......иначе за да стане тва трябва нещо дето да е поне педя дълбоко, а то тва вече не е локва а блато........
                      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Днес е слънчево, ще я изчакам да изсъхне втори ден и ще я запаля. Преди това ще я продухам. И каквото сабя покаже, ще изчакам до 17:00ч. мисля, че е достатъчно. ФЕРАРИСТ, благодаря ти за съвета. Ще пиша какво естанало.
                        Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Запалих двигатела и работеше на 2 цилиндъра. Значително по-добре от преди 2 дена. Но работата според моето мнение е трагична.
                          От Варна съм, но в момента аз и колата сме в Шумен, дайте координати на някой, който РАЗБИРА да погледне и да кажа какво да правя.
                          Fiat Punto 1.2 - Сефтака

Comment

Аз подкрепям версията за вода във въздушния филтър.
                            Ел. чарколяците се пръскат с контактен спрей.
                            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                            К.М.

Comment

Колата пуши ли отзад,отвии всчики свещи,изключи дюзите,и върти на стартер,така ще разбереш дали има вода в цилиндрите.
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                              X